ČUDO U SAJGONU

1,800.00 рсд

Izdavač: Fineks d.o.o.

Broj strana: 552
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Format: 25 cm
Category

Predrag Neša Nenadić (Beograd-1946), diplonirani nutricionista, rođeni Beograđanin, poreklom i srcem Šumadinac, srećno oženjen suprug, dični otac i ponosni deda. Tokom godina uspešan privrednik i stručnjak, dirktor u nekoliko velikih i poznatih Jugoslovenskih firmi. Veoma uspešan i kao privatni preduzetnik u svojoj kompaniji  NACO-TRADE.

Bivši sportista-fudbaler, koji je posle uspešne karijere u Jugoslaviji, istu nastavio u Nemačkoj. Dokazao se i kao uspešni sportski radnik na funkcijama potpredsednika F.K Sinđelića i predsednika F.K. Heroja. Nagrađivan najvišim priznanjima Fudbalkog Saveza Beograda i Fudbalskog Saveza Jugoslavije.

U njegovom književnom predstavljanju širokoj javnosti, ovo je Nenadiću drugi roman, a tema je  najvažnija sporedna stvar na svetu- Njegovo veličanstvo FUDBAL.

Za mnoge je fudbal samo igra, a  nekome i briga. Nekome je san, a nekome mora. Fudbl je posao i zanat, i volja i inat. Zbog njega se kisne i zebe, peva i plače. On ujedinjuje i razdvaja, osnažava i raznežuje. On ne zna za granice, zemlje i kontinente, vere i rase. On se jednostavno kotrlja od noge do noge, od noge do glave, od glave do srca, prelazeći sve moguće i nemoguće prepreke.

Da li se fudbalom može kroz okrutne sankcije  međunarodne zajednice silom nametnute jednoj nedužnoj suverenoj zemlji u jednom vremenu u jednom zemaljskom prostoru na brdovitom Balkanu? Da može. Ova knjiga upravo govori o tome, o dalekim prijateljskim zemljama Vijetnamu, Burmi i Tajlandu, o neverovatnom uspehu malog fudbalskog kluba Heroja iz Jajinaca, o patriotizmu i odanosti idealima. Roman o skoro avanturističkim događnjima u dalekim egzotičnim destinacijama, a nije putopis. Roman o fudbalu i fudbalerima, a nije almanah. Roman o političkim i poslovnim dešavanjima, a nije istorijski.

Sa fudbalom i za njim kada se krene, onda se putuje slobodno kroz vreme i prostor ka zvezdama i večnosti.  Vežite se krećemo !