ŽiVOT PO MERI ČOVEKA

870.00 рсд

Naslov: ZIVOT PO MERI COVEKA
Autor: Dr Predrag Nenadic
Format je 14 x 20 (A5)
Meki povez

Pišući ovu knjigu želja mi je bila da pronađem recept za život po kome će se prepoznati prototip čoveka koji može da kaže da živi po meri čoveka. Rukovodeći se Božijim zapovestima i fiziologijom života, koristeći se naukom i tradicijom.

Tumarajući po svom iskustvu, starim i novim knjigama, staroslavnim i crkvenim zapisima, pokušao sam da ukažem na smernice kojima bi trebalo da se vodite da bi bili uzor onima koji nemaju ambiciju da ugnjetavaju i potčinjavaju druge, bez obzira na veru, rasu ili pol.

Želeo sam da opišem život po meri čoveka koji je opredeljen svojoj naciji, bez pretenzija da ugrozi drugu, koji je opredeljen svojoj porodici, svom duhovnom biću i veri kojoj pripada, koga krase skromnost, empatija, ljubav, iskrenost, kosmopolitizam, kome je preče duhovno nego materijalno bez obzira da li je gladan ili sit.

Čoveka koji vodi brigu o svom telu i zdravlju, koji ne ugrožava tuđe zdravlje i ekologiju, koji želi da svet posle sebe učini i ostavi boljim svojim naslednicima nego onaj koji je od svojih predaka nasledio.